top of page

Grimaud

Het dorp Grimaud is een oud vestingstadje in het zuiden van Frankrijk in het departement Var op tien kilometer afstand van St. Tropez en vijf kilometer in het binnenland. Grimaud bezit een ruïnekasteel uit de 11e eeuw. De haven en badplaats Port Grimaud liggen direct aan de Middellandse Zee. De straatjes gelegen achter het centraal pleintje in Grimaud zijn levendig en gezellig, met veel  restaurantjes. Zeer de moeite waard om te bezoeken. Vergeet niet een lekker taartje te proeven bij Patisserie du Chateau. Restaurant Apopino is een aanrader om te dineren.

 

Uiteraard zijn er in de omgeving zeer veel vingnobles, in de zomer dagelijks geopend om te proeven en wijnen aan te kopen. De grote merken verblijven op een chique chateau (Minuty , Berne en Marres), maar vergeet ook de kleintjes niet lieflijk in het achterland gelegen (Gilly). Mocht u vanuit Toulon aan komen rijden over de D98 dan komt u veel vingnobles tegen.

IMG_0351.jpeg
03c81054-5841-4cf6-a72c-2c416c43e75f.jpg
Grimaud
Grimaud
Grimaud

Port grimaud

Het Venetië van Zuid-Frankrijk.

Met een autovrije kern en vrolijk gekleurde huizen met allemaal een steiger en boot, een heerlijk breed strand, gezellige winkeltjes en restaurantjes. In de zomer is er elke zondag een zondagmarkt.

Grimaud
Port Grimaud

St. Maxime & St. Tropez

De nabijheid van de aantrekkelijke plaatsen St. Tropez en Ste. Maxime. Per auto (10 minuten) gemakkelijk bereikbaar echter in de zomer periode door drukte op de weg is het een beter idee om met de fiets te gaan. Beide locaties zijn per fiets binnen 30 minuten prima te bereiken.

 

Het schilderachtige St. Tropez met haar Brigitte Bardot verleden en de zeer luxueuze haven, prachtige sfeervolle winkelstraten waar alle bekende topmerken vertegenwoordigd zijn; niet echt goedkoop, wel bijzonder. Een aanrader is om jeu de boule te spelen op place des Lices in St. Tropez. U bevindt zich dan tussen de heuse fanatieke franse jeu de boule spelers!

 

Ste. Maxime is een typisch Zuid-Franse badplaats. Mooie ruime boulevard, veel leuke winkeltjes, en veel watersport mogelijkheden. Er zijn tal van restaurantjes en uiteraard heerlijke stranden inclusief prima eetgelegenheden veelal op het strand gelegen, een heerlijke combi van strand-zee-diner! 

St Tropez
Strand
St Maxim
bottom of page